Posted on

Bootfitting

DA BO ZARES PASALO!

Individualno prileganje smučarskih čevljev že dolgo ni več namenjeno samo tekmovalcem in najboljšim smučarjem ampak vsem smučarjem, ki si želijo med smučanjem maksimalno uživati.

Kot specialisti za smučarske čevljev in obutve na splošno vam lahko naredimo celoten fitting pancarjev. Raztegovanje ali ožanje smučarskih čevljev, brušenje
notranjosti pancarja, modifikacija notranjega čevlja, izdelava notranjih vložkov po meri, nastavitev stranskega naklona čevlja, grelni vložki – vse to je Bootfitting!

Izdelujemo vložke za stopala, ki se stopalu popolnoma prilegajo. S custom made vložkom ima uporabnik popolnoma podprt stopalni lok, kar omogoča hitrejši in močnejši nastavek na notranji robnik, izboljša ravnotežje ter porazdeli težišče po celotnem podplatu. Ena od prednosti vložka je razbremenitev pete in prstov, ker se težišče razbremeni po celotnem stopalu. Prav tako z vložkom odpravimo tudi nepravilnosti v gležnjih in kolenih, kar pripomore k varnosti, udobju in zdravju.     Individualno prileganje smučarskih čevljev že dolgo ni več namenjeno samo tekmovalcem ampak vsem smučarjem.

Oblika in dolžina nog se pri vsakem človeku razlikuje, zato več kot polovica smučarjev potrebuje prilagoditev po meri, saj ima vsak par nog, celo vsako posamično stopalo  svoje anatomske posebnosti.                                                                                                                           

Zunanja školjka čevljev je iz trde plastike, zato lahko razmerje med obliko nog in obliko čevljev na določenih delih stopal povzroča težave (gležnji, prsti, peta itd…). Z bootfittingom lahko nekatere bolečine in pritiske odpravimo s tem, da čevelj po dolžini in širini termično raztegujemo ter ga brusimo.

Grelni vložki so za vse tiste, ki bi si želeli, da jim je v smučarskih čevljih toplo. V naši trgovini imamo na voljo grelne vložke, ki se prilegajo vsem modelom smučarskih čevljev. Vložek po meri se lahko predela tudi v grelni vložek, v predel prstov se vgradi grelni vložek, ki je povezan z baterijo, katerega se prekrije z tanko tkanino.

Stranski naklon čevlja je pomemben za boljše smučanje, saj ob slabi nastavitvi ne moremo optimalno izkoristiti ostale smučarske opreme. Zaradi različnih postavitev skočnega in kolenskega sklepa je temu primerno treba nastaviti smučarski čevelj.